American Express blijft aantrekkelijk na publicatie goede resultaten

Het Amerikaanse creditcardbedrijf American Express heeft volgens ABN Amro de analisten niet teleurgesteld met de derde kwartaalresultaten.

De omzet is op jaarbasis 4% gestegen tot 7,9 miljard doordat creditkaarthouders wereldwijd 6% meer spendeerden en de netto rente-inkomsten stegen.

De winst is 1% hoger uitgekomen op USD 1,25 miljard. Van de vier divisies van het bedrijf liet alleen International Card Services (ICS) een omzetdaling zien.

American Expres legde solide resultaten voor die de analisten van ABN Amro geen aanleiding geven om hun opinie kopen/Recommended List te herzien.

Hoewel de bestedingen van kaarthouders de komende kwartalen verder zullen vertragen door economische onzekerheid heeft het bedrijf uitstekend gepresteerd in vergelijking met concurrenten.

Het totale bedrag dat creditcardhouders leenden, groeide opvallend sterk en steekt uit boven dan van andere creditkaartmaatschappijen. De uitgaven zijn onder controle en kunnen bijdragen aan het behalen van de financiële doelstellingen.
Koopwaardig en op de lijst met uitverkoren aandelen

Ook vinden de analisten van ABN Amro het onlangs aangekondigde samenwerkingsverband met ’s werelds grootste detailhandelsketen Wal-Mart positief en houdt American Expres de vaart erin met het aandeleninkoopprogramma ter waarde van USD 4 miljard.

Daarentegen kan de voorzichtige toon die het bedrijf aanslaat mogelijk ervoor zorgen dat verwachtingen neerwaarts worden bijgesteld. ABN Amro geeft een koopadvies voor American Express en heeft het aandeel op de favoriete lijst geplaatst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content