Allianz: “Vooral Britten twijfelen aan voortbestaan euro”

Eurosceptici verwachten over het algemeen dat er een splitsing komt in de eurozone, maar uit het onderzoek blijkt dat ook veel voorstanders van de Europese munt denken dat dit zal gebeuren. De Britse beleggers zijn de grootste sceptici: 41 procent van hen heeft twijfels over de overlevingskansen van de euro in de huidige vorm en een aantal van hen stelt zelfs expliciet dat Griekenland failliet zal gaan en de eurozone zal verlaten.

Allianz: “Het contrast met het Europese vasteland is groot. Zo stelde een grote meerderheid van respondenten in Duitsland en Frankrijk en alle ondervraagden in Italië dat de euro de huidige problemen zal overwinnen.”

In een reactie op het onderzoek zegt Andreas Utermann, chief investment officer van AllianzGI-dochter RCM, dat een uiteenvallen van de eurozone niet waarschijnlijk is en dat Griekenland binnen de muntunie zal blijven.

“De achterdocht tegenover de euro vanuit Groot-Brittannië is niet nieuw. Maar er is een groeiend besef dat de Britse economie significant voordeel heeft van een stabiele euro door de nauwe economische en financiële banden met de eurozone.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content