Alert blijven wat Apple betreft, koers kan corrigeren

Op dinsdag 24 april keek iedereen halsreikend uit naar de resultaten van technologieparel Apple. Want er was wat onzekerheid in de markt geslopen omdat het aandeel in de aanloop naar de resulaten een koersverlies van meer dan 10% liet optekenen.

Een verlies dat analisten toeschreven aan de vrees voor een onderdelentekort: de vraag naar iPads en iPhones was zo

groot dat de toeleveranciers niet konden volgen. Met alle gevolgen vandien voor de omzet- en winstontwikkeling van

Apple.

Honger Chinezen naar Apple-producten is grenzeloos

Maar dit was volgens Geert Van Herck van Leleux te negatief gedacht: de omzet steeg in het afgelopen kwartaal met 59% tot 39,2 miljard dollar! Vooral de honger van de Chinezen voor de Apple-producten was enorm groot en zorgde ervoor dat reeds 20% van de omzet uit dat land komt (t.o.v. 12% één jaar eerder). De nettowinst over het afgelopen kwartaal kwam op 11,6 miljard dollar uit. Eens te meer een positieve verrassing van Apple.

Niettemin wil Van Herck de beleggers waarschuwen voor al te overdreven optimisme. Het aandeel is al sterk gestegen en al

het optimisme rond Apple begint soms overdreven proporties aan te nemen (o.a. koersdoelen van 1.000$). De trend blijft

nog steeds stijgend, maar de kansen op een uitgebreide correctiefase nemen wel toe.

Op de weekgrafiek zijn er weinig negatieve signalen waar te nemen. De meeste recente historische koerstop op 644 dollar werd bevestigd door de RSI-indicator (onderste lijn). Er ontstond dus geen negatieve divergentie. Wel bereikte deze RSI-indicator een zeer overkocht niveau en dit pleit voor een tijdelijke correctie.

Bovendien bevindt de koers zich nog in een stijgende trend sinds begin 2009 (sterke steunlijn want minstens 3 raakpunten). Een terugkeer naar deze steunlijn kan de koers volgens Van Herck wel naar de lagere regionen van de 500 dollar sturen alvorens de stijgende trend weer hervat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content