Agrochemicals vormen interessante sector

Een onlangs verschenen rapport van de USDA wijst er volgens ABN Amro op, dat de voorraden maïs en soyabonen kleiner zijn dan verwacht.

Gezien de hoge graanprijzen zullen agrariërs hun uiterste best doen om de productie te verhogen. Aandelen in de sector Agrochemicals kunnen profiteren van deze ontwikkeling.

De USDA (United States Department of Agriculture) heeft laten weten dat de maïs- en sojabonenvoorraden kleiner zijn dan verwacht.

Bovendien meent de USDA dat de graanvoorraden de komende tijden achter zullen blijven bij de vraag, ondanks het feit dat agrariërs hun best zullen doen om meer graan te produceren.

Toch zal men volgens ABN Amro in de agrarische sector zoveel mogelijk aan de vraag willen voldoen, wat leidt tot een stijging van de graanproductie.

Agrariërs zullen meer gewassen planten en meer gebruik maken van mest, gewasbeschermers en zaden.

Dit kan gunstig uitpakken voor de sector Agrochemicals (ook wel agri-chemicaliën genoemd; chemische producten die gebruikt worden in de landbouw, zoals pesticiden en kunstmest). Net als de graanprijzen stegen ook de aandelenkoersen in de sector

Agrochemicals na publicatie van het rapport van de USDA.

ABN Amro staat dan ook positief tegenover de aandelen Mosaic, Agrium, Monsanto, Syngenta en Yara. Ook aandelen van de meer gediversifieerde chemiebedrijven DuPont, Dow Chemical, BASF en Bayer zijn wat ons betreft koopwaardig. Voor al deze aandelen geldt, dat zij een sterk opwaarts potentieel bieden, mede vanwege hun activiteiten binnen de sector Agrochemicals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content