Agrium profiteert als één van de weinigen van stijging landbouwprijzen

Agrium presenteerde enkele weken geleden op zijn beurt de cijfers over het tweede kwartaal. Zoals uit de eerder gepubliceerde voorlopige cijfers al bleek, heeft de producent van landbouwproducten een prima kwartaal achter de rug.

Binnen de sector agrochemicals blijft Agrium een van de favoriete spelers van ABN Amro: het koopadvies voor dit aandeel blijft van kracht.

Agrium zag de omzet in het tweede kwartaal met 10% stijgen, om uit te komen op USD 6,83 miljard. Analisten hadden gerekend op een omzet van USD 6,60 miljard.

De winst per aandeel (wpa) bedroeg USD 5,47 (exclusief buitengewone items) versus een verwachte wpa van USD 5,22. Vorige maand had Agrium de prognose voor wat betreft de wpa al opwaarts bijgesteld.

Geen echte verrassing wat betreft de kwaliteit van de cijfers

Wat ABN Amro betreft heeft Agrium in het tweede kwartaal uitstekende prestaties geleverd. Geheel verrassend was dit echter niet, aangezien uit de eerder gepubliceerde voorlopige cijfers al bleek dat het bedrijf een fraai kwartaal achter de rug heeft.

De vooruitzichten van Agrium zijn veelbelovend: het bedrijf verwacht dat de prijzen van landbouwgewassen verder zullen stijgen en dat de vraag onder landbouwers naar meststoffen en andere landbouwproducten groot zal blijven.

Binnen de sector agrochemicals blijft Agrium een van de favoriete spelers van ABN Amro. De analisten van de bank hanteren een koopadvies voor Agrium; het aandeel staat tevens op de Aanbevolen Lijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content