Agressieve monetaire politiek centrale banken zal niet zonder gevolgen blijven

Felix Zulauf, de bekende Zwitserse hedge fund manager, adviseert om van elke correctie gebruik te maken om goud te kopen. In zijn visie bevinden we ons nu in de volgende fase van een cyclische bull markt. Het zou slechts een kwestie van tijd zijn alvorens de goud nieuwe pieken gaat bereiken.

Over Wall Street is Zulauf ronduit pessimistisch. Hij ziet de Standard & Poor’s 500 in de komende één tot twee jaar terugvallen richting 1000, wat zou neerkomen op een correctie met ongeveer 30%. De agressieve monetaire politiek van de centrale banken zal namelijk niet zonder gevolgen blijven.

Zulauf geeft toe niet te weten hoeveel tijd we nog hebben, maar dat er iets zal gebeuren staat volgens hem als een paal boven water. Fiat currencies, het papieren geld zoals we dat kennen, bevindt zich in de laatste fase van een supercyclus. Op het einde van zo’n cyclus storten die fiat currencies altijd in.

We bevinden ons momenteel in de fase waarin de zaken zich in een versnelling bevinden. De centrale banken gaan alles doen om een instorting van het systeem te voorkomen. Ze zullen overheden, banken en alle andere noodzakelijke instellingen die bankroet dreigen te gaan, blijven ondersteunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content