Agfa-Gevaert kan openingswinst niet vasthouden

De Brusselse beurs noteert vanmiddag nog steeds wat hoger, met een winst van zowat een half procent voor de BEL 20. Daarmee raakt de index echter nog niet tot bij de kaap van 2000.

In het dossier Fortis zijn voorlopig geen nieuwe elementen opgedoken. Naar alle waarschijnlijkheid is het nu wachten op de beslissing van het expertenpanel alvorens er weer beweging in het dossier gaat komen.

Fortis ligt weer wat beter op koers, maar van een forse beweging is zeker geen sprake. Agfa-Gevaert heeft een deel van de openingswinst moeten prijsgeven, terwijl Nystar de sterkste daler binnen de index is.

Bij KBC gaat financieel directeur Herman Agneessens na een lange staat van dienst met vervroegd pensioen, zo merkt Fortis op. In zijn functie als CFRO wordt hij opgevolgd door Luc Philips, die binnen de groep al diverse topfuncties heeft bekleed.

Volgens KBC moet er niets worden gezocht achter deze belangrijke managementswisseling. Ook de geruchten over onvrede bij een aantal familiale aandeelhouders werden tegengesproken. Fortis blijft koper van KBC.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content