Agfa-Gevaert kan met winstwaarschuwing komen

Op 22 augustus voor opening van de beurs maakt Agfa-Gevaert de resultaten over de eerste helft van het boekjaar bekend. Daar wordt met enige argwaan naar uitgekeken, want het is allesbehalve uitgesloten dat het bedrijf met een winstwaarschuwing gaat komen.

De analisten van Bank Degroof gaan er van uit dat Agfa-Gevaert opnieuw een zwak kwartaal achter de rug heeft, onder andere als gevolg van de economische onzekerheden.

Dat geldt op de eerste plaats voor dochter Agfa Graphics. De prognoses van Degroof reflecteren dit al, evenals die van de consensus vertrouwens.

Bezorgdheid voor 2013

Met betrekking tot 2013 bestaat eveneens de nodige onzekerheid, zodat de prognoses voor volgend boekjaar in ieder geval al naar beneden worden aangepast. Het is best mogelijk dat de huidige consensus wat betreft de EBITDA voor het boekjaar 2013 met 20% zal moeten worden verlaagd.

Op basis van de waardering blijft het advies opbouwen voor het aandeel gehandhaafd, maar het koersdoel voor het aandeel wordt verlaagd tot 1,90 euro.

Vanwege de waarschijnlijke verlaging van de guidance kan het echter nog een tijd duren alvorens dit koersdoel wordt gerealiseerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content