Ageas maakt goede indruk op Investor Day

Eerder deze week hield verzekeraar Ageas een Investor Day, waar toch wel enkele interessante nieuwtjes te rapen vielen. Dirk Peeters van KBC Securities onthield van de presentaties de sterke franchises en dito merknamen en partnerships die de toekomstige groei moeten ondersteunen.

In België blijven de belangrijkste factoren die de groei ondersteunen een verbetere verbetering van de inkomsten uit beleggingen en van de technische resultaten in de secties brandverzekeringen en inkomensverlies voor arbeiders, terwijl in de autoverzekering al een turn around werd gerealiseerd.

Meerwaarden uit vastgoedportefeuille

Ageas kan daarnaast ook nog terugvallen op meerwaarden gerealiseerd in de vastgoedportfeuille, die per jaar ongeveer 60 miljoen euro aan meerwaarden realiseert. De groei in de niet-leven premies zal ongeveer overeenstemmen met het BBP of kan daar zelfs boven liggen wanneer Ageas er in slaagt om marktaandeel te winnen van de concurrentie.

Voor Peeters heeft Ageas op de Investor Day een goede indruk gemaakt wat het betreft het groeipotentieel van de niet-leven activiteiten wereldwijd.

Het aandeel is allesbehalve duur, waarbij het dividendrendement de koers kan ondersteunen. Het koopadvies en het koersdoel van 28,50 euro blijven gehandhaafd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content