Ageas is niet duur en daarom nog steeds koopwaardig

Verzekeraar Ageas rapporteerde over het tweede kwartaal een nettowinst van 388,50 miljoen euro. Dirk Peeters van KBC Securities had gerekend op 423,60 miljoen euro, terwijl de consensus lag op 400 miljoen euro. De resultaten van een verzekeraar vallen echter niet zo makkelijk te voorspellen wegens eenmalige factoren.

Daarom is het beter om te kijken naar de resultaten van de divisie verzekeringen en die bleken min of meer conform de verwachtingen.

Er was een nettowinst van 147,60 miljoen euro, tegenover een door Dirk Peeters verwachte 148,40 miljoen euro. De consensusverwachting lag op 148 miljoen euro.

Inkoop van eigen aandelen

Van de winst van 147,40 miljoen euro van de

verzekeringsactiviteiten was 66 miljoen euro afkomstig van België, 34 miljoen euro van het Verenigd Koninkrijk en 16,20 miljoen euro van continentaal Europa. Azië leverde een bijdrage van 31,40 miljoen euro aan de winst.

Volgens Dirk Peeters is Ageas op de huidge koersniveaus allesbehalve duur gewaardeerd. Bovendien werkt ook de inkoop van de eigen aandelen ondersteunend. Peeters heeft zodoende nog steeds een koopadvies voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 28,50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content