Ageas hoger met de cijfers op komst

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten zijn in de loop van de sessie nog wat verder opgelopen, tot in de buurt van een vol procent. In Brussel lagen UCB, KBC en Delhaize goed op koers, terwijl ook Ageas zich met de cijfers op komst zich niet laat pramen.

Centraal en Oost-Europa ligt volledig buiten de interessesfeer van professor Stefan Duchateau. De lage olieprijzen en instabiele economische situatie in de meeste van deze landen (onder andere als gevolg van de agressieve kredietpolitiek van een aantal West-Europese banken in het verleden) wekken onvoldoende vertrouwen.

De overwogen positie in de VS wordt echter nadrukkelijk aangehouden. Duchateau steunt zich hierbij vooral op de verwachte groeiversnelling in de Amerikaanse industrie in 2014, die de bedrijfsresultaten nog verder zullen ondersteunen.

In de VS legt hij daarenboven zeer specifieke sectorale accenten in biotechnologie (Gilead, Biogen, Amgen) en schaliegas (Cheniere, US Silica, Continental Resources), in mindere mate aangevuld met nutsbedrijven uit de waterindustrie (American State Water, Flowserve). Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content