De 5 favoriete aandelen van… Rudy De Groodt (BNP Paribas Fortis)
Hoe vergaat het de beurshandel in 2024? Trends.be polst bij waarnemers van de aandelenmarkten naar de effecten die hun voorkeur wegdragen. Deze week: Rudy De Groodt, senior equity specialist van BNP Paribas Fortis Private Banking & Wealth Management.
1/ Sofina
“Na een heel zwak 2022 en een stabilisatie van zowel de intrinsieke waarde als de beurskoers in 2023 zou 2024 wel eens het jaar van de heropstanding van Sofina kunnen worden.
“Met een rente die lager gaat, de private-equitymarkten die stilaan ontdooien en het wegebben van de negatieve nieuwsstroom rond participaties als Byju’s, die de markt impliciet al volledig heeft afgewaardeerd, zijn er een aantal krachtige katalysatoren om de nog altijd forse holdingkorting van 20 procent te verminderen.
“Bovendien verwachten we dat Sofina, als traditioneel Belgische proxy voor de Nasdaq, die nog altijd wordt aangevuurd door generatieve artificiële intelligentie, met vertraging eindelijk een inhaalbeweging kan maken. Vergeet niet dat Sofina via zijn directe en indirecte participaties waarschijnlijk het hoogste AI-gehalte op de Brusselse beurs heeft.
“Op basis van de te goedkope waardering en de positionering van de groep in een aantal megatrends voor dit decennium staan stilaan alle lichten op groen voor een herwaardering van het aandeel.”
2/ D’Ieteren Group
“Deze duurzame mobiliteitsspeler blijft een interessante investeringsmaatschappij in Brussel. Naast het kroonjuweel Belron, die nog lang een bron van waardecreatie in de portefeuille zal blijven, ontpoppen ook de andere platformbedrijven zich meer en meer tot krachtige groei- en winstmotoren voor de komende jaren.
“De ijzersterke balans van D’Ieteren biedt bovendien nog voldoende ruimte om één à twee nieuwe groeiplatformen aan de portefeuille toe te voegen.
“Hoewel de groep goed op weg is om zijn sterke ambitie tegen 2025 te overtreffen, noteert het aandeel nog altijd met een hoge holdingdiscount van meer dan 30 procent. Anders gezegd: beleggers betalen enkel voor de waarde van Belron en krijgen de rest van de portefeuille er gratis bij.
“Ook hier verwachten we een vermindering van de forse onderwaardering in de loop van 2024.”
3/ Salesforce
“Deze Amerikaanse wereldmarktleider in CRM-bedrijfssoftware blijft ook in 2024 een van onze technologiefavorieten om in te spelen op AI buiten de Magnificent Seven. In het softwaresegment gebruikt de groep generatieve AI in al haar cloudplatformen voor het beheer van klantenrelaties.
“Na een periode waarin de operationele winstmarge vooral door zelfhulp fors is gestegen, verwachten we stilaan een monetarisering van al die AI-toepassingen. Hierdoor zien we een versnelling van de omzetgroei van 10 naar 15 procent bij een verdere stijging van de operationele winstmarge van 30 naar 35 procent. Ondanks de forse koersklim biedt dat scenario nog heel wat opwaarts potentieel.”
4/ Microsoft
“Met Magnificent Seven-lid Microsoft kiezen we voor een defensieve en dominante technologiespeler in diverse segmenten, zoals productiviteitssoftware voor computers, cloudcomputing via Microsoft Azure, gaming en cybersecurity.
“Dankzij de samenwerking met OpenAI en de integratie van generatieve AI in alle toepassingen van de groep verwachten we een versnelde omzet- en winstgroei voor de komende jaren.
“Met de ijzersterke balans zien we bovendien de forse inkoop van eigen aandelen verder aanhouden. Ondanks de opgelopen koers vinden we de waardering van deze AI-speler nog altijd interessant als langetermijnbelegging.”
5/ Veolia
“Het Franse Veolia profiteert van trends zoals de urbanisatie, de infrastructuurinvesteringen, het ecologisch verantwoord waterbeheer, afvalrecyclage en de toenemende wettelijke reglementering ten gunste van een meer circulaire economie.
“Een groot deel van de activiteit van Veolia ligt bovendien in lijn met de EU-taxonomie rond water. De toegenomen geografische voetafdruk en de versterking van de wateractiviteit na de overname van Suez ondersteunen de winst, samen met de kostenbeheersing, de synergie en een goede weerbaarheid tijdens economische onzekerheid.
“Veolia zal in de loop van dit jaar een aantal deep dives rond haar activiteiten organiseren waarmee het de onderwaardering van bepaalde activa wil wegwerken. Gezien de substantiële (en succesvolle) operationele diversificatie van Veolia, zou dit moeten helpen om de sum-of the-parts-korting te verminderen.”
Vorige week:
De 5 favoriete aandelen van...
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier