De 5 favoriete aandelen van… Adrien Dumas (Mandarine Gestion)
Hoe vergaat het de beurshandel in de tweede helft van 2024? Trends.be polst bij waarnemers van de aandelenmarkten naar de effecten die hun voorkeur wegdragen.
Deze week is het de beurt aan Adrien Dumas, Marcelo Preto en Alexandre Jomeau, fondsbeheerders van het Mandarine Global Transition-fonds. Dat fonds ondersteunt bedrijven bij hun ecologische en energietransitie door gericht te beleggen in innovatieve bedrijven die oplossingen bieden voor een koolstofarme economie.
1/ E.ON
E.ON is een elektriciteitsnetwerkbeheerder met een sterke aanwezigheid in Duitsland en veel inkomsten uit gereguleerde activiteiten. Het bedrijf profiteert van een groot investeringsplan om zijn netwerken te moderniseren, de integratie van hernieuwbare energie te vergemakkelijken en te voldoen aan de verwachte toename van de vraag naar elektriciteit. Die groei wordt ondersteund door elektrificatietrends en de groeiende vraag van datacenters. E.ON profiteert ook van het scenario van lagere rentetarieven bij de centrale banken.
2/ Veralto
Veralto biedt een complete waaier aan oplossingen voor wateranalyse en -behandeling voor nutsbedrijven en industriële klanten. Het bedrijf is voortgekomen uit een spin-off van Danaher en onderscheidt zich door zijn uitstekende operationele uitvoering, kwaliteitsmanagementteam en aantrekkelijk financieel profiel als waardecreërend bedrijf op lange termijn. Het aandeel profiteert van gunstige structurele trends, zoals een groter bewustzijn van waterkwaliteit en een strengere regelgeving, vooral met betrekking tot de groeiende bezorgdheid over PFAS en de behandeling van verontreinigende stoffen in drinkwater.
3/ Tetra Tech
Tetra Tech is toonaangevend op het gebied van water, milieu en duurzame infrastructuur en levert wereldwijd hoogwaardige advies- en ingenieursdiensten voor projecten om het milieu te beschermen en te herstellen, duurzame en veerkrachtige infrastructuur te ontwerpen en de energietransitie te ondersteunen. Tetra Tech profiteert van een sterk orderboek, verbeterde winstgevendheid en veerkrachtige organische groei ondersteund door overheidsuitgaven en groene stimuleringsprogramma’s in de Verenigde Staten en Europa.
4/ Clean Harbors
Clean Harbors is Noord-Amerika’s toonaangevende leverancier van milieu-, energie- en industriële diensten, waaronder de inzameling en verbranding van gevaarlijk afval, industriële en milieureiniging en recycling van gebruikte olie. Het bedrijf is actief in een sector die profiteert van een aantal gunstige structurele trends. Dit zou moeten leiden tot een autonome omzetgroei van 1 tot 3 procent boven het bruto binnenlands product of de industriële productie, waarbij de sterke vraag zorgt voor prijzen die boven de inflatie uitstijgen en de kostendruk meer dan compenseert, waardoor ook de bedrijfswinstmarge toeneemt.
5/ GE Vernova
GE Vernova produceert turbines voor energieopwekking en apparatuur voor elektriciteitsnetwerken. GEV is afgesplitst van General Electric om zich te richten op elektrificatiemarkten en biedt een aantal mogelijkheden om waarde te genereren in al zijn segmenten. Het bedrijf profiteert van zeer gunstige vraagtrends, zoals de inspanningen op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie, evenals een versnelling van de vraag naar energieproductie. Bovendien zou de ommekeer in de windturbineactiviteiten, met een heroriëntatie op windenergie op het land en het opgeven van windenergie op zee, het bedrijf in staat moeten stellen om de uitdagingen uit het verleden te overwinnen. Deze factoren zouden GE Vernova in staat moeten stellen om haar doelstellingen voor groei en winstgevendheid in de komende jaren te halen of te overtreffen.
Fonds: Mandarine Global Transition
Isin-code: LU2257980289
“De belangrijkste groeimotoren van het fonds zijn gebaseerd op verschillende belangrijke structurele trends: het koolstofvrij maken van het elektriciteitsnet, de elektrificatie van industriële processen, verbeterde energie-efficiëntie in gebouwen, de overstap naar vervoersmiddelen met een lage uitstoot, de strengere milieuregelgeving, afvalbeheer en digitalisering.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier