Advies voor Nutreco gaat van kopen naar houden

De analisten van ABN Amro zien geen redenen die de koers van het aandeel Nutreco in beweging kunnen zetten op dit moment. Daarom verlagen zij het advies van kopen naar houden.

Nutreco heeft in 2012 goede vooruitgang geboekt richting de doelstellingen voor 2016, maar 2013 lijkt een overgangsjaar te worden dat beleggers kan teleurstellen.

ABN Amro verwacht dat de winst onder druk kan komen door onder meer een uitdagende vergelijkingsbasis voor visvoer, een matige groei in zalmvoer en hogere kosten bij de Spaanse pluimvee-activiteiten.

Verder zullen de visvoeractiviteiten niet kunnen profiteren van de consolidatie van Gises als groeimotor in het eerste halfjaar van 2013 omdat de toestemming van de toezichthouder langer op zich laat wachten dan voorheen werd gedacht.

Hoewel de waardering van Nutreco met 11,9x de verwachte winst voor 2013 in lijn is met het historisch gemiddelde, verwachten de analisten van ABN Amro geen opwaardering daarvan op korte termijn.

De strategie voor 2016 biedt nog steeds uitzicht op een hogere koers. Maar wij zien niet hoe dit al op korte termijn gerealiseerd kan worden.

Beleggers zouden op korte termijn al wat winst kunnen nemen en daarom verlaagt ABN Amro het advies van kopen naar houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content