Advies opbouwen voor Nyrstar blijft gehandhaafd

Op de weekgrafiek van Nyrstar is er volgens Geert Van Herck van Leleux één belangrijk feit bijgekomen sinds de technische analyse van 19 november 2013.

De koersopstoot liep spaak op de weerstand van 3,12 euro: dit niveau was in 2012 en 2013 een belangrijke steun voor de koers maar sinds de neerwaartse doorbraak in het najaar van 2012 is dit nu een belangrijk weerstandsniveau.

Niettemin verwacht Van Herck wel dat er de komende weken een nieuwe aanval op dit niveau gaat komen. Bij een opwaartse

doorbraak ligt theoretisch de weg naar 4 euro open.

Maar dit lijkt in de huidige omstandigheden (twijfels omtrent de sterkte van het economisch herstel op wereldvlak) te hoog gegrepen.

Van Herck gaat minstens uit van een nieuwe top in de rally van eind december 2013 (dus tot boven 3,24 euro). Op de daggrafiek wil hij 2 niveaus onder de aandacht brengen.

Ten eerste : 3,05 euro (de top van 29 januari 2014), een opwaartse overschrijding is een nieuw aankoopsignaal en laat een nieuwe top in de rally van december vorig jaar verwachten.

Ten tweede: 2,35 euro, als de koers hieronder daalt, is de rally over. Kortom, Nyrstar blijft een interessante kortetermijnopportuniteit. Voor neutrale beleggers is Umicore een opportuniteit, Van Herck heeft een advies opbouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content