Adidas pakt op zijn beurt uit met winstwaarschuwing

Al bij al kan volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer worden gesteld dat de “waarschuwing” van DSM specifiek voor het bedrijf is en niet maar worden doorgetrokken naar de totale economie. Het beleggingsoordeel van Steentjes inzake DSM is dan ook niet aangepast.

Er zijn overigens in de afgelopen weken meer waarschuwingen gekomen. Een van de in het oog springende was die van Adidas.

Het bedrijf stelde dat de winst minder hoog zal uitkomen. Voornaamste boosdoener is hier net als bij DSM de daling van de munten in de opkomende markten.

Zou dit vroeger als een zege worden gezien omdat zo de arbeidskosten zouden dalen nu is het een probleem voor de producent van “luxe goederen”.

Immers er worden minder shirtjes en schoenen ge-kocht in de opkomende markten als de economie wat minder hard gaat groeien.

Maar ook hier geldt weer het verhaal voor dat Adidas blijkbaar met specifiekere problemen worstelt. Dat zagen we aan de cijfers van Nike die het beter dan verwacht deed.

En daar geen grote problemen met afnemende groei. Conclusie is dat we nog met vol vertrouwen kunnen kijken naar de toekomst van de Europese aandelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content