Abu Dhabi geeft Dubai World meer ademruimte

Abu Dhai geeft Dubai World een kapitaalinjectie van 10 miljard dollar, waardoor laatstgenoemde staatsholding aan zijn verplichtingen kan voldoen. Die verplichtingen houden onder andere de terugbetaling vandaag in van obligaties voor een bedrag van 4,10 miljard dollar.

Dat bedrag moet worden terugbetaald door vastgoeddochter Nakheel PJSC. Dubai zal de rest van het geld gebruiken om nog openstaande facturen te betalen en om andere terugbetalingsverplichtingen te voldoen.

Dubai World kondigde op 1 december aan dat het 26 miljard dollar aan schulden ging onderhandelen,wat ongeveer overeenstemt met de helft van de verplichtingen die de holding op 31 december 2008 had.

De aankondiging dat Abu Dhabi een helpende hand reikt, werd op de financiële markten positief onthaald. Er was namelijk gevreesd voor een escalatie van de Dubai-crisis.

Jason Watts, hoofd van de kredietafdeling van National Australia Bank, merkt op dat er weliswaar een stap in de goede richting werd gezet, maar dat de problemen nog niet zijn opgelost.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content