ABN Amro verlaagt risico’s in obligatieportefeuille

Ruil schulden van opkomende landen en converteerbare obligaties om in bedrijfsobligaties en High Yield. Verlaag tevens de gemiddelde looptijd in de obligatieportefeuille. Dat zijn de twee adviezen die ABN Amro geeft.

ABN Amro blijft de risico’s verlagen in de obligatieportefeuille. Nadat de analisten van de bank recent geadviseerd hebben om het belang in obligaties van opkomende landen te verkopen vanwege inflatiezorgen en te lage verwachte vergoedingen, zetten ze nu de volgende stap door ook de converteerbare obligaties van de hand te doen.

Dit houdt rechtstreeks verband met de risicoreductie in de aandelencategorie. Naast een solide basis van staatsobligaties, blijven zij de beste kansen zien in bedrijfsobligaties en High Yield.

Voor beleggers in individuele obligaties bieden covered bonds aantrekkelijke rentes ten opzichte van staatobligaties. Tevens stijgen de rentevergoedingen voor langlopende leningen al een tijdje (obligatieprijzen dalen).

De ECB gaat waarschijnlijk volgende maand al starten met de eerste renteverhoging. ABN Amro verwacht dat obligaties zeker met langere looptijden verder onder druk komen te staan.

Daarom geven de analisten van de klant de in overweging om de gemiddelde looptijd van uw obligatieportefeuille verder terug te brengen. Het advies is een gemiddelde looptijd van 2,5 jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content