ABN Amro blijft terughoudend voor Crucell

Crucell heeft aangekondigd dat de Chinese autoriteiten groen licht geven voor de registratie en kwaliteitscontrole van Hepavax-Gene® in China. Door de goedkeuring van het vaccin krijgt Crucell stevig voet aan de grond in China.

Hepavax-Gene® is een vaccin ter bestrijding van Hepatitis B, zo legt ABN Amro uit. De markt voor Hepatitis B-medicijnen is erg groot in China, de grootste voor dit soort vaccins ter wereld. Het geneesmiddel van Crucell heeft een aantal voordelen ten opzichte van de concurrenten.

Zo is het kwikvrij, wat betekent dat het veel geschikter is voor de medicatie van kinderen. En het is goedkoper in de productie, door de efficiënte productietechnologie van Crucell.

Crucell heeft in het derde kwartaal voor het eerst winst laten zien. De aankondiging van vandaag is goed nieuws, maar komt volgens ABN Amro niet geheel onverwacht.

De analisten van de bank denken dat de operationele, financiële en marktrisico’s groter zijn dan de kansen die een groeionderneming als Crucell kan bieden.

Vooral de toenemende concurrentie kan de winstgevendheid in de toekomst in gevaar brengen. ABN Amro blijft terughoudend met een Houden-aanbeveling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content