ABB verwacht in 2015 tweemaal zo snel te groeien als wereldeconomie

ABN Amro voegde ABB enige tijd geleden toe aan de Aanbevolen Lijst. ABB is marktleider op het gebied van energie- en automatiseringstechnologie waarmee bedrijven hun operationele performance kunnen verbeteren en tegelijkertijd de impact op het milieu kunnen verminderen.

ABB verwacht dat de omzet in 2015 twee keer zo snel groeit als de wereldeconomie. Het bedrijf kan in de komende jaren profiteren van een toenemende vraag vanuit opkomende markten en de stijgende aandacht voor zuiniger energiegebruik in ontwikkelde markten.

In maart herhaalde ABB de ambitieuze doelstelling jaarlijks 3 tot 4% van de omzetgroei te realiseren door het doen van overnames en het aangaan van fusies.

Het lijkt erop dat ABB beter presteert dan sectorgenoten. Het bedrijf wijst op de sterke trend in Robotics in met name China. Als gevolg hiervan is de totale ordergroei in China toegenomen tot 20% in het eerste kwartaal. Een kwartaal eerder lag de ordergroei nog op 10%.

Ook ziet het bedrijf veel activiteit op het gebied van schaliegas, met name in de transportsector. De metalen- en mijnbouwactiviteiten zijn een bron van zorg geweest voor beleggers, maar ABB geeft aan een stabiele ontwikkeling te zien nu er wordt gefocust op de exploratie van bestaande mijnen.

De balans is sterk, net als de vrije kasstroom. Door de ingrepen die het bedrijf deed in z’n kostenstructuur zal ook de operationele marge verbeteren. Het aandeel presteerde het afgelopen jaar beter dan die van Europese sectorgenoten en is nu iets duurder dan het sectorgemiddelde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content