Aandelensplitsing voedt speculatie bij Apple

ABN Amro past de schatting voor de fair value van Apple (Houden) aan naar 87 dollar per aandeel. Dit doet de bank in het licht van de recente stocksplit van Apple.

Het technologiebedrijf heeft afgelopen maandag succesvol een aandelensplitsing doorgevoerd. Voor ieder aandeel dat een belegger bezit, zijn er 7 voor in de plaats gekomen.

In verhouding met de koers voor de stocksplit, komt de huidige schatting voor de intrinsieke waarde van Apple neer op 609 dollar.

Dit is licht hoger dan de eerdere schatting van 600 dollar. ABN Amro heeft binnen haar waarderingsmodel namelijk positieve aanpassingen gedaan. Dit betreft de lange termijn omzetgroei van iTunes.

In theorie doet de stocksplit niets met de schatting voor de fair value. Desondanks ziet men wel dat de kortetermijnbelegger optimistischer is geworden in aanloop naar de stocksplit.

De lagere koers maakt aandelen Apple namelijk aantrekkelijker voor retailbeleggers. Daarnaast maakt een lagere koers het in theorie mogelijk voor Apple om opgenomen te worden in de Dow Jones Industrial Average-index.

Geen van deze theorieën beïnvloedt op lange termijn de case voor Apple. ABN Amro verwacht door deze mogelijkheden op korte termijn ook geen opwaarts potentieel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content