Aandelen zullen worden gedreven door betere winstfactoren

ING IM voorziet dat aandelen in 2014 zullen worden gedreven door betere winstfactoren. Europa, Japan en cyclische aandelen zullen hierbij de komende twaalf maanden het voortouw nemen.

Patrick Moonen, Equity Strategist bij ING IM: “We verwachten een gematigde opbrengstengroei met enige margeverbreding als gevolg van lage inputkosten, vooral met betrekking tot arbeid. De rente- en afschrijvingskosten blijven laag. De inkoop van eigen aandelen zal de groei van de winst per aandeel verder opstuwen.”

En verder: “Het afgelopen jaar is de wereldwijde groei van kapitaalinvesteringen afgenomen vanwege de achterblijvende economische groei, strenge kredietvoorwaarden en onzekerheid die leidde tot geld oppotten. Nu de investeringsbereidheid en -voorwaarden verbeteren, liggen er mogelijkheden voor groei, een hogere capaciteitsbezetting en – als gevolg hiervan – winstgevendheid.”

Ten aanzien van belangrijke beleggingsthema’s geeft ING IM aan dat Europa zal profiteren van een economische omslag en sterke winstgroei, vooral in de perifere landen. Dit – samen met de historische korting ten opzichte van de VS, een hoge

aandelenrisicopremie en een geringer systeemrisico – betekent een goed risico/rendementsprofiel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content