Aandelen zijn nog steeds attractief geprijsd (Oppenheimer & Co)

Brian Belski, Oppenheimer’s chief investment strategist, is van mening dat aandelen nog steeds attractief geprijsd zijn. Hij adviseert de beleggers dan ook om in de markt te blijven.

Zijn voorkeur gaat uit naar aandelen van bedrijven met grote cashvoorraden op de balans. Belski is het niet eens met de pessimisten die denken dat de beurskoersen alleen maar kunnen corrigeren.

Tussentijdse correcties zijn weliswaar niet uitgesloten, maar de trend op lange termijn is nog steeds opwaarts gericht. Vroeg of laat gaan de bedrijven hun cashvoorraden gebruiken om mensen aan te werven, te investeren, eigen aandelen in te kopen, het dividend te verhogen en om overnames te doen.

In de voorbije kwartalen was het grootste deel van de winstgroei afkomstig van kostenbesparingen. Daar gaat in de toekomst verandering in komen, want de groei zal in de toekomst vooral van omzettoename afkomstig zijn.

Aandelen uit de Standard & Poor’s 500 Index noteren nu aan gemiddelde koers-winstverhoudingen van 14 tot 16. Dat is niet goedkoop, maar ook niet echt duur. Er is dus nog ruimte voor een verdere koersstijging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content