Aandelen zijn nog steeds aantrekkelijk

Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer blijft zijn basisscenario handhaven dat aandelen aantrekkelijk zijn. De ontwikkeling van de winsten is daar van het grootste belang. Van de fondsen uit de S&P500 die hun resultaten bekend hebben gemaakt hebben 75% de verwachtingen van analisten overtroffen.

Het zijn zeker niet opgepoetste winsten want de verkopen nemen ook toe en wel met 4,3%. 65% van de bedrijven overtroffen de eerder verwachte verkopen. Natuurlijk geldt dat in de VS waar de economie duidelijk aantrekt, zeker de laatste tijd. Europa doet het duidelijk minder.

Maar er zit veel statische ruis op de lijn onder andere door de relatief zachte winter. De Europese bank houdt de situatie in de gaten en zal eventueel overgaan tot “onconventionele” maatregelen om de groei te stimuleren.

Dat uit zich dan ook in Duitse obligatierentes van minder dan 1%. Afgezien het koersrisico op dit niveau is de opbrengst dan ook heel weinig.

Vele aandelen uit de StoXX50 geven een veel hoger rendement. Natuurlijk is het koersrisico in deze vermogenstitels veel groter dat hebben we afgelopen vrijdag wel gezien. Maar tegenover dit nadeel staat de kans van koerswinsten. En die zijn in obligaties

minder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content