Aandelen uit Amerikaanse bouwsector bezig aan spectaculaire come-back

Op basis van de futures mag een afwachtende opening voor de Amerikaanse beurzen worden verwacht, de futures geven aan dat de S&P 500 stabiel tot iets hoger gaat openen. Het is nu uitkijken naar nieuwe katalysatoren die de koers in beweging kunnen brengen.

Vorige week was een goede beursweek op Wall Street, de Standard & Poor’s 500 Index boekte de grootste winst sinds maart en dat dankzij de publicatie van een serie meevallende bedrijfsresultaten. Onder andere Apple, Amazon.com en AT&T maakten beter dan verwachte cijfers bekend.

Daarnaast kondigde FED-voorzitter Ben Bernanke meer maatregelen aan om de economie te stimuleren. Een sector die het bijzonder goed deed, was die van de bouw. De sector in zijn geheel boekte op weekbasis een winst van meer dan 10% en steeg tot het hoogste niveau sinds 2008. De indicatoren over de vastgoedsector waren beter dan verwacht en daarnaast maakte Pulte Group een kleiner dan verwacht verlies bekend.

S&P 500 heeft goede week achter de rug

Apple boekte op de resultaten een winst van meer dan 5%, terwijl de koers van Amazon.com op de cijfers een sprong van zowat 20% maakte. Op weekbasis steeg de S&P 500 met 1,80% en dat was de sterkste stijging op weekbasis sinds 16 maart. De Dow Jones steeg met 1,50%.

Gary Flam, investment manager bij Bel Air Investment Advisors LLC in Los Angeles, merkte op dat de bedrijfsresultaten zeker niet tegenvielen, maar hij wijtte dit deels aan het feit dat de bedrijven hun verwachtingen niet al te hoog hadden gesteld. Flam is anderzijds van mening dat wanneer de macro-economische indicatoren verzwakken de FED ongetwijfeld een of andere vorm van quantative easing zal aankondigen. De Amerikaanse centrale bank zal haar greep op de economie dus niet lossen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content