Aandelen Delhaize mogen in portefeuille blijven

Voor 2009 verwacht SG Private Banking een zwakke organische omzetgroei bij Delhaize. Door de sterkere dollar zal de gerapporteerde omzetgroei hoger uitkomen. Daarnaast zal een strikt kostenbeheer noodzakelijk zijn.

Het investeringsbudget zal lager liggen dan in 2008 om de liquiditeit en winstmarge te beschermen. De nieuwe winkelopeningen zullen geconcentreerd zijn in Indonesië, Roemenië en Griekenland.

In 2009 lanceert Delhaize in België een nieuw winkelconcept. Concreet zal het om een kleine winkel gaan in oppervlakte, met de nadruk op (voedings)producten aan lage prijzen.

De resultaten van het Amerikaanse Sweetbay verbeteren trager dan verwacht. Sweetbay zal pas in 2010, een jaar later dan vooropgesteld, winstgevend zijn.

Een verdere waardevermindering op deze activiteiten lijkt SG Private Banking niet onmogelijk.

Het aandeel herstelde fors sinds de winstwaarschuwing midden 2008. De lage organische omzet- en winstgroei en de beperkte eigendom van vastgoed zijn negatieve punten.

De waardering is volgens SG Private Banking aantrekkelijk, maar ligt grotendeels in lijn met de Amerikaanse sectorgenoten.

Delhaize noteert traditioneel met een discount. Het aandeel is volgens SG Private Banking te behouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content