Aandeel Resilux hernomen

© BELGA

Het aandeel van Resilux werd deze voormiddag hernomen. Dat heeft het bedrijf laten weten in een persbericht. Deze ochtend werd het aandeel opgeschort nadat het Nederlandse bedrijf Airopack Technology Group bekendmaakte dat het de joint venture met Resilux wou stopzetten.

“Resilux heeft kennis genomen van het persbericht van Airopack Technology Group (ATG) van 7 januari 2016. Hierin kondigt ATG aan de Joint Venture Airolux met Resilux te willen beëindigen. Resilux zal zich beraden over de acties van ATG en de ter zake gepaste beslissingen nemen”, luidt het persbericht.

Het Nederlandse en het Belgische bedrijf startten zes jaar geleden een joint venture op, Airolux, rond een innovatieve spuitbustechnologie zonder drijfgas. De Airopack-technologie kende een succesvolle doorbraak en leverde grote bedrijven op als klanten.

Kink in de kabel

Sinds een jaar is er evenwel een kink in de kabel. Volgens de Nederlanders “wil of kan” Resilux niet mee in de verdere expansie van de spuitbustechnologie. In december volgde daarom een bod van de Nederlanders op de Belgische aandelen in de joint venture. Resilux ging daar niet op in.

Volgens ATG is sprake van een impasse, en daarom start het bedrijf de voorziene procedure op. Bedoeling is de joint venture te beëindigen. Resilux, aldus ATG, kan onvoldoende de nodige “strategische steun” leveren om de expansie van Airopack te ondersteunen. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content