Aandeel Quest for Growth blijft spotgoedkoop

Traditioneel maakt vastgoedprivak bij het begin van een nieuw kwartaal de netto inventaris waarde bekend. Opvallend is dat die inventaris waarde zich momenteel duidelijk onder de beurskoers bevindt. Dat bleek op ditmaal het geval te zijn, getuige het persbericht dat de wereld werd ingestuurd.

De netto inventaris waarde van Quest for Growth bedroeg op 30 september 2012 8,93 € per aandeel. Op 31 december 2011 bedroeg het eigen vermogen 7,90 € per aandeel. De beurskoers op 30 september 2012 bedroeg 5,34 € per aandeel (31 december 2011: 4,75 € per aandeel).

Beter dan DJ Euro Stoxx 50

Jan-Willem Billiet van KBC Securities merkt op dat het aandeel Quest for Growth zowel qua koers als qua NAV beter presteerde dan het beursgemiddelde, meer bepaald als de DJ Euro Stoxx 50. Dat belet echter niet dat Quest for Growth nog altijd spotgoedkoop noteert.

De discount bedraagt momenteel circa 40%, wat beduidend minder is dan het historisch gemiddelde van iets minder dan 30%. De koers wordt afgeremd door een gebrek aan visibiliteit en door een gebrek aan een katalysator. Het koopadvies voor het aandeel en het koersdoel van 6 euro blijven gehandhaafd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content