Aandeel Halliburton verdient nog steeds voorkeursbehandeling

Halliburton rapporteerde vorige week cijfers over het derde kwartaal. In de afgelopen tijd hadden analisten hun prognoses voor deze cijfers reeds neerwaarts bijgesteld; de resultaten die Halliburton gisteren wereldkundig maakte kwamen precies overeen met deze verlaagde verwachtingen.

De analisten van ABN Amro blijven het aandeel Halliburton volgen met een koopadvies.

Halliburton zag de netto winst in het derde kwartaal met 28% dalen, om uit te komen op USD 625 miljoen, ofwel USD 0,67 per aandeel.

De netto winst kwam daarmee precies overeen met de neerwaarts bijgestelde consensusverwachting van analisten. Zoals verwacht vormden de Noord-Amerikaanse activiteiten van Halliburton de zwakke plek in de resultaten van het concern.

Marges en omzet blijven onder druk

De dienstverlener in de olie-industrie verwacht dat de marges en de omzet in Noord-Amerika ook in het vierde kwartaal onder druk zullen staan.

Ten aanzien van de internationale activiteiten is Halliburton beduidend volgens ABN Amro hoopvoller gestemd.

Dat de cijfers over het derde kwartaal precies overeenkwamen met de consensusverwachting kan moeilijk als een positieve verrassing worden beschouwd, aangezien analisten hun prognoses recent fors neerwaarts hebben bijgesteld.

Wel denken de analisten van ABN Amro dat de lastige situatie op de Noord-Amerikaanse markt inmiddels volledig is verdisconteerd in de koers van het aandeel Halliburton.

Het aandeel Halliburton heeft een koers/winstverhouding van 10,3 (op basis van de verwachte winst in 2013); de waardering van het aandeel ligt daarmee onder de lange termijn bandbreedte (10,7 tot 22,0).

De koers van Halliburton kan een opwaartse impuls krijgen bij de eerste signalen dat de Noord-Amerikaanse activiteiten van het concern aantrekken.

De analisten van ABN Amro kiezen ervoor om het koopadvies voor Halliburton te handhaven; het aandeel blijft tevens staan op de Aanbevolen Lijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content