90% kans dat Griekenland heel binnenkort euro verlaat

Wat de toekomst van Griekenland binnen de eurozone betreft, zijn we in een beslissende fase beland. De Grieken zullen nu moeten aantonen daadwerkelijk in staat te zijn om de gemaakte beloftes in te lossen, zoniet dreigen ze uit de euro worden gezet.

Hoe realistisch is het scenario van de Grexit (een Griekse exit) waar al zo veel om te doen was? Heel realistisch, als we Citigroup mogen geloven.

Toegegeven, de economen van deze Amerikaanse bank zijn altijd al erg pessimistisch geweest wat betreft de toekomst van Griekenland binnen de eurozone.

Pleit kan snel beslecht zijn

Volgens Citigroup kan het pleit in de komende weken snel beslecht zijn, het geduld van de andere Europese landen met de Grieken raakt stilaan opgebruikt.

De kansen zijn heel groot dat Griekenland aan de deur wordt gezet, Citigroup schat die zelfs op 90% in.

Michael Saunders houdt ernstig rekening met een exit-scenario in september of oktober, meer bepaald na de publicatie van het troika-rapport.

Wanneer de Grexit dan niet plaatsvindt, zou die alleszins binnen 12 tot 18 maanden gebeuren. De kans dat Griekenland het nog zes maanden in de eurozone kan uitvinden heel klein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content