77% van de Amerikaanse bedrijven maakte beter dan verwachte cijfers bekend

Op basis van de futures stevenen de Amerikaanse beurzen op een min of meer stabiele opening af. Alle aandacht is nu gericht op de werkloosheidscijfers voor de maand april die morgen worden bekendgemaakt. Op het vlak van bedrijfsresultaten wordt uitgekeken naar de cijfers die General Motors vanmiddag gaat bekendmaken.

Momenteel hebben zowat driekwart van de bedrijven uit de S&P 500 de kwartaalcijfers bekendgemaakt, zodat er een redelijke betrouwbare bilan kan worden opgemaakt. Het zal duidelijk zijn dat het plaatje zeker niet slecht is, gemiddeld was er sprake van een stijging van de nettowinst met 6%.

Maar liefst 77% van de bedrijven maakten beter dan verwachte resultaten bekend. Dat is 5% meer dan het recent gemiddelde. Op het vlak van bedrijfsresultaten was het eesrte kwartaal dus een voltreffer, maar bij FactSet roept analist John Butters toch op tot enige vorm van voorzichtigheid.

Verwachtingen van de analisten waren eerder bescheiden

Volgens Butters werden de betere bedrijfsresultaten hoofdzakelijk in drie sectoren gerealiseerd: financials, industrials en technologie. In de meeste andere sectoren was in het beste geval sprake van een eerder bescheiden winstgroei, zo er al groei werd opgetekend.

Daarnaast houdt Butters ook rekening met het feit dat de verwachtingen van de analisten bij de aanvang van het resultatenseizoen eerder bescheiden waren. Daardoor was het uiteindelijk niet zo moeilijk om de verwachtingen te kloppen. Butters vreest dat de positieve trend in de komende kwartalen in ieder geval gaat afzwakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content