7 juni wordt belangrijke dag voor Tessenderlo, analisten zijn tevreden

Het sentiment op de Europese beurzen blijft wisselvallig, maar in het laatste halfuur is de opnieuw gevoelig verbeterd. De winsten van de belangrijkste indices situeren zich in de buurt van één procent.

Op de valutamarkten probeert de euro vaste voet onder de grond te vinden. Ook de goud- en de olieprijs proberen te stabiliseren. Vanmorgen maakten heel wat bedrijven de kwartaalcijfers bekend, waaronder ook Tessenderlo.

Tessenderlo blijft voorzichtig

Dit waren de hoogtepunten van de trading update die Tessenderlo over het eerste kwartaal gaf

• De prestaties van het eerste kwartaal van 2012 (1Q12) lagen globaal bekeken in de lijn van de verwachtingen.

• De omzet steeg met 2,4% tot 544,8 miljoen euro. Vier van de vijf segmenten boekten winst.

• De REBITDA bedroeg 44,1 miljoen euro en lag 20,3% lager dan het recordpeil van vorig jaar.

• De kernactiviteiten Tessenderlo Kerley en Gelatine lieten een forse vooruitgang optekenen, met Akiolis iets lager conform de verwachtingen.

• De prestaties van Minerale chemie lagen aanzienlijk lager door de moeilijke marktomstandigheden. Ook het segment Andere activiteiten presteerde minder, bij een sterke vergelijkingsbasis.

• Tessenderlo Group heeft actie ondernomen – en zal dit blijven doen – om zijn resultaten te handhaven en tegelijk strategische vooruitgang te verzekeren.

Hoewel de prestaties van de segmenten sterk verschillen, liggen de resultaten van het eerste kwartaal globaal in de lijn van de verwachtingen van het management.

De resultaten bevestigen dat Tessenderlo Group 2012 beschouwt als een overgangsjaar, op basis van de elementen die werden bekendgemaakt bij de resultaten van 2011.

Ondanks de uitdagingen waarmee sommige activiteiten te kampen hebben, en het onzekere economische klimaat in Europa, verwacht de groep een veerkrachtige vraag voor de meeste van zijn activiteiten.

De groep blijft zijn strategie verder uitvoeren door de portefeuille te optimaliseren en kernactiviteiten uit te breiden. De programma’s voor operationele verbetering zullen geleidelijk aan resultaat opleveren.

De verwachtingen van Tessenderlo Group voor dit overgangsjaar blijven voorzichtig

Filip De Pauw merkt op dat 7 juni, de dag van de AV een belangrijke dag voor Tessenderlo wordt, want worden de EBITDA-targets voor de middellang termijn gegeven. De resultaten over het eerste kwartaal waren conform de prognoses, zodat het neutraal advies gehandhaafd blijft.

Voor KBC Securities waren de resultaten van Tessenderlo conform de verwachtingen. Ook hier kregen we een houden-advies. Bank Degroof handhaaft een positief advies voor het aandeel, evenals een koersdoel van 27,50 euro. De koers noteert vandaag ruim 4% hoger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content