5 jaar deflatie?

Het proces van de schuldenlastverlaging en de voorkeur voor liquiditeit in een context van een extreme toename van de risicoafkeer, voeden volgens AXA Investment Managers op verontrustende wijze de deflatiekrachten.

In deze omstandigheden zal het enige tijd vergen om de vrees over de evolutie van de wereldeconomie te doen afnemen. Ondanks de extreme waarderingen zullen de risicovolle activa volgens ons zeer volatiel blijven tot er wat meer zekerheid is over de terugkeer naar een stabieler kader, of zelfs het einde van de crisis.

Het kapitaal beschermen en een grote liquiditeit aanhouden is volgens ons nog altijd de strategische pijler die de voorkeur moet genieten. Sommige markten bieden echter een goede bescherming en zouden de komende kwartalen goede investeringen kunnen blijken.

De inflatiegekoppelde activa zijn het somberst over de toekomstperspectieven. Zo bedroegen de inflatie break-evens op Amerikaanse TIPS -0,5 % op 5 jaar (op 2/12/08). Met andere woorden: deze markt gaat uit van 5 jaar deflatie!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content