DS Technical Nonwoven & Renson Ventilation zijn de winnaars van ‘Trends Business Tour Oost- en West-Vlaanderen’

© .

De Trends Business Tour is een award die Belgische bedrijven lauwert die in hun regio uitblinken in innovatie of duurzaamheid.

Op donderdag 19 november hebben Trends, BDO en ING de Trends Business Tour Oost- en West-Vlaanderen voorgesteld. Een award die Belgische bedrijven lauwert die in hun regio uitblinken in innovatie of duurzaamheid.

DS Technical Nonwoven uit Dendermonde produceert technisch textiel. Het bedrijf maakt onder andere doorlaatbaar biotextiel dat gebruikt wordt bij water- en wegenbouwkundige werken. Andere producten zijn drainagematten voor groendaken en gekleurde vilten voor akoestische en designtoepassingen.

Waarlijk revolutionair is Biocovers: een volledig biologisch afbreekbaar en te composteren onkruiddoek voor tuinen, parken of bermen. Biocovers levert een duurzaam en tijdbesparend alternatief voor sproeimiddelen en manueel wieden nu dat sproeimiddelen niet meer gebruikt worden in publieke instellingen.

Voor Renson was 2014 een topjaar. De groepsomzet steeg met een vierde tot 125 miljoen euro en het familiebedrijf telt intussen 680 werknemers. De omzet van de specialist in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen verdubbelde in vijf jaar. Innovatie is de motor van de groei. Driekwart van onze groei komt van producten die maximaal vijf jaar op de markt zijn, duidt Paul Renson. Elk jaar lanceert Renson tien tot twaalf nieuwigheden. De groei komt zeker niet enkel van de terrasoverkappingen, de jongste van de drie niches. Ook in ventilatie blijft Renson vernieuwen.

Maak ook kennis met de andere genomineerden van Oost- en West-Vlaanderen én de andere provincies op Trends Business Tour 2015

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content