3 tips om zaken te doen met Qatarezen

20/09/12 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:51

Bron: Trends

Qatar laat zich in Europa almaar meer opmerken als grote investeerder. Omgekeerd biedt de golfstaat talloze kansen voor dynamische Belgische kmo's. Waar dient u op te letten wanneer u met een Qatarees zakendoet?

U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Kom met een volledig uitgewerkt aanbod en bied een kant-en-klare oplossing aan. "Qatarezen zijn belust op Europese knowhow," zegt François-Xavier Depireux, die Europese bedrijven adviseert die zakendoen in de Perzische Golf. "Leg de nadruk op kwaliteit, veiligheid, ernst, flexibiliteit. Weet hen te verleiden met maximaal drie producten."

2 Blijf kalm als er niet meteen een bestelling komt. "Als je die ons-kent-onsmarkt niet kent, kom je er niet in. Ook als ze vastbesloten zijn met u in zee te gaan, duurt het nog een paar maanden voor ze in actie schieten. Aarzel niet om te bellen. Let op het kleinste teken van interesse."

3 Kies voor een jaarlijks verlengbaar exclusiviteitscontract, afhankelijk van de jaarprestaties. "Maak geregeld samen een stand van zaken op. Zo voorkomt u onaangename verrassingen aan het einde van het jaar."

Nog meer tips vindt u in het volledige artikel over zakendoen in Qatar in de nieuwe Trends, vanaf vandaag in de winkel.

Onze partners