Piet Vanthemsche nieuwe voorzitter Vlaamse Visveiling

30/12/15 om 11:47 - Bijgewerkt om 14:29

De 60-jarige Piet Vanthemsche - voormalig voorzitter van de Boerenbond - is sinds 21 december de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Visveiling en het European Food Centre. Dat is woensdag vernomen tijdens de voorstelling van de jaarcijfers van de visveiling.

Piet Vanthemsche nieuwe voorzitter Vlaamse Visveiling

© belga

Oud-voorzitter van de Boerenbond Piet Vanthemsche werd woensdag voorgesteld als voorzitter van de Vlaamse Visveiling. Hij motiveerde zijn keuze als volgt: "De visserij is vrij klein, maar behoort tot de identiteit van de kust en deze provincie. Je mag niet vergeten dat er nog een hele keten achter zit, van verwerking tot verhandeling. De Vlaamse Visveiling is en blijft een belangrijke schakel in onze agro-voedingsindustrie".

Vanthemsche wil ook meewerken aan de strategie voor de toekomst. "Niet enkel voor dit bedrijf, maar voor de hele sector. Het moet meer worden dan zomaar een overlevingsstrategie, want daarvoor zijn er te veel groeimogelijkheden." Hij wil vooral inzetten op korte keten, traceerbaarheid en veiligheid, en duurzame ontwikkeling. "En ik beloof meer vis te eten", besloot Vanthemsche met een grap.

Vanthemsche volgt Noël Devisch op, die in het verleden dezelfde beweging maakte als zijn opvolger.

Piet Vanthemsche verliet op 1 december de Boerenbond. Zijn opvolgster als voorzitter werd Sonja De Becker. (Belga/BO)

Onze partners