Boijmans reïncarneert

Last call voor het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Tot 13 januari kunnen kunstliefhebbers er nog naar de waanzinnig virtuoze olieverfschetsen van Pieter Paul Rubens gaan kijken. Het unieke museum, met een vaste collectie die loopt van de oude meesters tot de hedendaagse kunst, sluit binnenkort voor minstens drie jaar de deuren. De reden: een ingrijpende renovatie, die 150 miljoen euro mag kosten.

Die verbouwing moet het gebouw terugbrengen naar zijn originele stedelijke rol, die architect Van der Steur in 1935 heeft bedacht. De renovatie is ook een sanering, want het pand bevat asbest. In tussentijd reist de collectie rond of zijn delen te zien in andere tentoonstellingen.

Gelijktijdig krijgt in het naburige park het depotgebouw van het museum stilaan vorm. De bedoeling is dat de hele collectie van 151.000 stuks daar te zien is, zonder ingreep van een curator. Het gebouw toont de backstage van de museumwereld: het managen van een collectie, het onderzoek, de conservatieproblematiek en de restauratie.

Pure Rubens, tot 13 januari in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content