Animatiestudio mikt op bedrijfswereld

Roel Van Espen medewerker Trends

Bioscopen, themaparken, wetenschapscentra en musea zetten steeds vaker in op virtuele realiteit en 3D. Niceberg Studios, een digitale filmstudio uit Genk, ontwikkelt hierop afgestemde animaties, visuele effecten en computer graphics.

In vijf jaar groeide Niceberg Studios uit tot een marktleider in cinematografische virtuele realiteit (VR). De recente animatiefilms Wall of China en Space Panda zorgden voor wereldwijde erkenning.

Naast VR-films ontwikkelt Niceberg Studios materiaal voor op beweging gebaseerde mediaplatformen. Denk aan 4D- en 5D-simulatoren die bijvoorbeeld beweging, wind, water en geur toevoegen aan films. “Alles wordt bij ons gemaakt, met onze eigen faciliteiten en een eigen productieteam”, zegt CEO Nicolas Verhelst. Hij richtte in 2012 samen met een intussen uitgetreden vennoot de Limburgse nv op. Dat gebeurde met eigen middelen, aangevuld met kapitaal van de investeringsmaatschappij LRM en het investeringsfonds CultuurInvest, een onderdeel van PMV.

Om nieuwe markten te kunnen aanboren, krijgt de start-up ook steun via het businessangelnetwerk BAN Vlaanderen. Businessangels Johnny Kegels en Lieven Stas investeren samen met LRM 300.000 euro en hun ervaring in het animatiebedrijf, waar twaalf mensen voltijds aan de slag zijn.

Het geld wordt gebruikt om de grafische technologie van Niceberg Studios binnenkort te introduceren in de bedrijfswereld. “We zullen specifieke diensten aan bedrijven aanbieden waarmee zij hun klanten en prospecten op een nieuwe, innovatieve manier kunnen bereiken”, zegt Nicolas Verhelst. “Marketeers en productontwikkelaars krijgen zo de kans hun doelgroep onder te dompelen in een virtuele ervaring met levensechte animaties. Dat kan in zowat elke sector waarin productontwikkeling centraal staat.”

Roel van Espen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content