Brussel en Gent maken kans op een Mipim Award

21/01/15 om 14:35 - Bijgewerkt om 14:35

Op 12 maart worden in het Paleis des Festivals in Cannes de winnaars bekendgemaakt van de Mipim Awards. Bij de kanshebbers zijn er ook drie Belgische projecten.

Brussel en Gent maken kans op een Mipim Award

© Marie-Françoise Plissart

Mipim, de jaarlijkse vastgoedbeurs in Cannes, vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 13 maart. Tijdens dit event worden ook telkens de Mipim Awards uitgereikt, architectuurprijzen voor de beste vastgoedprojecten in acht categorieën. Voor de editie 2015 ontving de jury 150 kandidaturen uit 37 landen. 39 projecten haalden de shortlist.

Daarbij zijn ook drie Belgische projecten. In de categorie beste stedelijke herontwikkeling gaat Gent de strijd aan met Marseille (Boulevard Euromediterranée), Londen (Elizabeth Olympic Parc) en Tokio (Toranomon Hills).

In de categorie industriële en logistieke projecten zijn twee Belgische inzendingen geselecteerd. AGC Technovation Centre is een hoogwaardig industrieel onderzoekscentrum van de glasfabrikant AGC. Het gebouw met een oppervlakte van 22.000 vierkante meter ligt in de gemeente Gosselies. Het ontwerp is van de hand van Assar Architects.

De tweede Belgische kanshebber, het Brusselse kmo-park Newton, is een ontwikkeling van citydev.brussels, de nieuwe naam van de GOMB. Het omvat omvat 5540 vierkante meter gelijkvloerse ateliers verdeeld over twee gebouwen met zestien modules van 250 à 500 vierkante meter. De architectuur en de kleurrijke gevels zijn een ontwerp van de vereniging van B.A.E.B., DDS & Partners, VK Engineering en CES. Het concept biedt ondernemingen de mogelijkheid om, afhankelijk van hun noden, een of meer modules te huren.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners