Inflatie in eurozone vertraagt, werkgelegenheid blijft stabiel

15/09/10 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:52

Bron: Trends

Het inflatiecijfer in de eurozone kwam in augustus uit op 1,6 procent, licht lager dan de 1,7 procent in juli. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Eurostat, de statistische dienst van de Europese Unie.

Inflatie in eurozone vertraagt, werkgelegenheid blijft stabiel

© belga

In augustus 2009 zat het inflatiecijfer in de 16 landen van de eurozone met -0,2 procent nog onder het nulpunt. Voor de volledige Europese Unie klokt de inflatie in augustus 2010 af op 2 procent, tegenover 2,1 procent in juli. Het inflatiecijfer in ons land ligt met 2,4 procent boven het Europese gemiddelde.

Ierland (-1,2 procent), Letland (-0,4 procent) en Duitsland (1 procent) noteerden het laagste inflatiecijfer, Roemenië (7,6 procent), Griekenland (5,6 procent) en Hongarije (3,6 procent) het hoogste.

Werkgelegenheid stabiel

Uit het rapport van Eurostat blijkt woensdag ook dat de werkgelegenheidscijfers in het tweede kwartaal zowel in de eurozone als de volledige Europes Unie stabiel zijn gebleven in vergelijking met het eerste kwartaal. In totaal hebben nu 220,7 miljoen Europeanen een baan, van wie 144,3 miljoen in de eurozone.

Het aantal banen stijgt in de financiële sector, bij de diensten aan bedrijven en in de administratie, gezondheidszorg en het onderwijs. Het omgekeerde gebeurt in de landbouw, industrie, transport en de handel.

In 2009 verloren in Europa 2,7 miljoen mensen hun baan als een gevolg van de wereldwijde economische crisis.

Lees meer over:

Onze partners