Aandeel Dexia boekt lichte winst

© ThinkStock

Het aandeel van Dexia opende woensdagmorgen op de Brusselse beurs met een winst van 1,59 procent. Binnen enkele minuten koerste het tot 9 procent hoger, maar het slot was minder spectaculair: 1,29 procent.

Dinsdag verloor Dexia nog meer dan 20 procent op Euronext Brussel. Het aandeel was op het einde van de handelsdag slechts 1,01 euro waard.

Dexia bleef woensdagnamiddag lange tijd koploper van de Bel20 met een winst van ruim 6 procent tot 1,08 euro. Het kernkabinet besliste dinsdagavond dat de Belgische staat zich een tweede keer garant zal stellen voor het voortbestaan van Dexia. Het felgeplaagde Dexia-aandeel sloot uiteindelijk af met een lichte winst van1,29 procent tot 1,02 euro. Branchegenoot KBC deed het veel beter en klom met 15,42 procent tot 17,18 euro. De sterindex zelf noteerde woensdag 3,49 procent hoger tot 2.109,90 punten.

De Europese beurzen trokken zich woensdag op aan de insinuatie van Europees commissaris voor Monetaire Zaken Olli Rehn dat Europa werk maakt van een gecoördineerde aanpak van de bankencrisis. Ook vanuit de VS kwam bemoedigend nieuws. Blijkt dat de privésector afgelopen maand 91.000 jobs creëerde. Economen hadden gemiddeld op slechts 75.000 nieuwe banen gerekend. Het gaat wel slechts om voorlopige cijfers.

In Parijs wint de CAC-index ruim 4 procent en de DAX in Frankfurt bijna 5 procent. De AEX in Amsterdam noteert 2,97 procent in de plus, de Footsie in Londen klom 3,19 procent hoger. (Belga/BO/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content