Ingram Micro koopt Belgische Citrix-verdeler InterAct

14/09/10 om 13:04 - Bijgewerkt om 13:04

Bron: Trends

Ingram Micro heeft in Aartselaar informaticaverdeler InterAct overgenomen. Algemeen directeur Rudi Lenaerts van InterAct wordt directeur van de Value Division van Ingram Micro in de Belux. Een overnameprijs is niet bekend gemaakt.

Ingram Micro koopt Belgische Citrix-verdeler InterAct

© belga

InterAct noemt zich de grootste Citrix-distributeur van België en boekte in de afgelopen jaren telkens meer dan één miljoen euro toegevoegde waarde en een bedrijfswinst boven de 500.000 euro.
Vorig jaar daarentegen kreeg de omzet een klap van 17 procent en ging de bedrijfswinst 44 procent omlaag tot nog 323.000 euro. De crisis was een reden, geeft Rudi Lenaerts toe, maar in 2008-2009 was er ook een moment van onzekerheid over de strategie van Citrix.. De marktleider in applicatie-virtualisatie moest zich tegenover de nieuwe wereld van cloud computing zien te profileren.

Citrix koos in 2009 tenslotte voor een versterking van zijn positie in de virtualisatie van desktops. "De eerste jaarhelft toont weer groei", onderstreept Lenaerts, die twee jaar geleden door het distributievakblad Channel World tot "Channel Personality of the Year" werd verkozen. Bij Ingram Micro krijgt hij ook de bestaande ploeg in de sfeer van opslag, servers en netwerking onder zich. Hij brengt een team van 13 mensen mee.

Voor Ingram Micro, de grootste informaticaverdeler in de wereld, is de overname een uitbreiding van zijn aanbod "met toegevoegde waarde". In totaal distribueert InterAct een vijftiental softwareproducten die helpen informatica te consolideren. "In plaats van de huidige 500 klanten, zullen die producten er nu een dikke 5000 kunnen bereiken", zegt managing director Steve Meynen van Ingram Micro Belgium. Lenaerts ontkent dat er een biedstrijd is geweest voor InterAct. "Ingram Micro is ons komen zoeken", zegt hij.
InterAct sloot 2009 af met een uiterst stevige balans en 1,25 miljoen cash op de bank. De firma was in handen van Qinvest van Walter De Smet. Met de verkoop heeft die holding nu zowat al zijn participaties te gelde gemaakt. Eerder verkocht Qinvest al bedrijven als Hexacom, Nextsolution en Sencit Enterprise. Walter De Smet bevestigt de verkoop van alle aandelen InterAct aan Ingram Micro bvba. Verder wil hij geen commentaar kwijt.

B.L.

Lees meer over:

Onze partners