Sociaal overleg boekt 'vooruitgang'

18/12/14 om 02:35 - Bijgewerkt om 02:36

Tijdens de eerste bijeenkomst na de nationale stakingsdag heeft de Groep van Tien, het topoverlegorgaan van vakbonden en werkgevers, "vooruitgang" geboekt. Dat zei voorzitster Michéle Sioen. Ze hoopt tijdens verdere onderhandelingen vandaag donderdag enkele punten af te ronden.

Sociaal overleg boekt 'vooruitgang'

Michèle Sioen © Belga

"Deze vergadering is het bewijs dat het sociaal overleg niet dood is. We boekten vooruitgang, kwamen nog niet tot een akkoord, maar spreken elkaar morgen (donderdag) nadat een aantal zaken verder uitgeklaard zijn", aldus de voorzitster van de Groep van Tien. Michèle Sioen is tevens CEO van Sioen Industries en VBO-voorzitster.

De Groep was voor woensdagavond bijeengeroepen. Op de agenda stonden nog enkele losse eindjes van het dossier rond het eengemaakt werknemersstatuut, maar ook de werkloosheidsverzekering, eindeloopbaanstelsels en tijdskrediet. Het zou de bedoeling zijn vandaag donderdag af te ronden. Wellicht moeten de deelnemers aan het overleg hun achterban consulteren.

Vakbonden en werkgevers proberen de draad van het sociaal overleg weer op te pikken na de provinciale en nationale stakingen van de voorbije maand.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners