Onderhandelingen over Amerikaanse douanecontroles op Brussels Airport

29/05/15 om 22:34 - Bijgewerkt om 22:44

Binnen twee tot drie jaar zal de Amerikaanse douane mogelijk al op Brussels Airport reizigers naar de Verenigde Staten controleren. Daarover zullen onderhandelingen worden opgestart.

Onderhandelingen over Amerikaanse douanecontroles op Brussels Airport

Arnaud Feist © belga

"Een belangrijke stap voor de connectiviteit van België", reageert Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, op Twitter.

Brussels Airport is samen met negen andere luchthavens geselecteerd om onderhandelingen op te starten over deelname aan het Amerikaanse Preclearance-programma. Dat programma houdt in dat de controles die de Amerikaanse douane uitvoert op elke reiziger die rechtstreeks naar de VS vliegt, ook kunnen plaatsvinden in de luchthaven waar de passagier vertrekt (en dus niet pas na aankomst in de VS).

'Vergemakkelijken'

De procedure bestaat al in Ierland, op Aruba, op Bermuda, op de Bahama's, in Canada en de Verenigde Arabische Emiraten. "Deze aankondiging van de Amerikaanse autoriteiten is een erkenning van de kwaliteit van de infrastructuur van Brussels Airport en van het hoge veiligheidsniveau van onze operaties", zegt Feist in een persbericht van de luchthaven.

"De controles bij ons zullen de controleprocedure voor reizigers naar de VS vergemakkelijken." De luchthaven zal nu een haalbaarheidsstudie uitvoeren.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners