Actiris heeft weer zicht op nieuwe topman

06/04/11 om 10:04 - Bijgewerkt om 10:04

Bron: Trends

Op de vernieuwde oproep voor kandidaten om de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris te leiden, zouden vijf reacties gekomen zijn. Actiris zit al sinds september 2009 zonder topman.

Actiris heeft weer zicht op nieuwe topman

© belga

Na het pensioen van directeur Eddy Courthéoux (met PS-etiket) eiste zowel de PS als de cdH de post op. Aanvankelijk werd er een akkoord bereikt dat de PS de nieuwe Actiris-topman zou leveren en iemand met een cdH-etiket de Brusselse administratie zou leiden.

De gedoodverfde kandidaat, ex-PS-cabinetard Laurent Delvaux, slaagde niet voor het assessment. De PS slaagt er bovendien niet in een nieuwe consensuskandidaat voor te stellen. De Brusselse regering besloot daarop een nieuwe vacature voor de post uit te schrijven. Een commissie moet nu nagaan of de kandidaturen, waaronder een aantal van Brusselse PS-cabinetards, aanvaard worden waarna een extern bureau een assessment uitvoert om na te gaan of de kandidaten geschikt zijn.

Wellicht duurt het nog tot in juni voor de Brusselse tegenhanger van de VDAB een nieuwe baas heeft. Dat zorgt in het Brusselse bedrijfsleven voor ergernis, want Brussel kampt met een werkloosheidsgraad van meer dan 20 procent.

A.M.

Lees meer over:

Onze partners