'Vlaanderen heeft miljardenbedrijven nodig'

20/10/15 om 11:22 - Bijgewerkt om 14:11

In een nieuwe vergelijking van de Europese Commissie blijkt ons land zich almaar beter te profileren als innovatieregio. België staat in de top tien van meest innovatieve landen van Europa. Ook professor Koenraad Debackere, afgevaardigd bestuurder van de KU Leuven Research & Development, vindt dat het innovatieklimaat in ons land vooruitgang boekt. Dat is een gunstige evolutie, maar er is nog ruimte om die onderzoeksinspanningen in welvaart om te zetten.

België scoort goed in het binnenhalen van Europese subsidies voor innovatie. Maar dat betekent toch niet noodzakelijk dat het innovatieklimaat echt verbetert?

Debackere: "De Innovation Scoreboard Index van De Europese Commissie kijkt niet enkel naar subsidies, maar bijvoorbeeld ook naar de ingenomen octrooiposities of hoe sterk het onderzoek doorgroeit naar economische activiteit. Het klopt dat de indicatoren zich vooral op de inputkant concentreren en er is zeker ruimte voor de ontwikkeling van indicatoren die consistent de output meten."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners