Vakbonden bij Janssen Pharmaceutica organiseren informatierondes en stemming

26/03/10 om 10:33 - Bijgewerkt om 10:33

Bron: Trends

De vakbonden bij farmabedrijf Janssen Pharmaceutica organiseren vanaf vrijdag informatierondes en een stemming over het voorstel van sociaal plan dat de directie aan het personeel heeft voorgelegd. De eerste vergadering is vrijdag om 10 uur gestart in Beerse. De bonden roepen het personeel op het voorstel te verwerpen.

Vakbonden bij Janssen Pharmaceutica organiseren informatierondes en stemming

© Belga

Om alle personeelsleden te bereiken, organiseren de vakbonden in gemeenschappelijk front vrijdag, zaterdag, maandag en dinsdag infosessies. Na afloop kunnen de personeelsleden telkens hun stem uitbrengen. Alle stemmen worden dinsdagavond samengebracht in Beerse en vervolgens geteld.

De directie informeerde eerder deze week al het personeel over haar voorstel van sociaal plan. De onderhandelingen sprongen vorige week af.

Bij Janssen is een collectief ontslag aangekondigd voor 482 vaste jobs over een periode van maximum vier jaar. De bonden vragen dat dat op vrijwillige basis gebeurt, om gedwongen ontslagen zo veel mogelijk te vermijden. Het bedrijf telt 4.077 vaste personeelsleden.

Lees meer over:

Onze partners