Ryanair biedt zakenreizigers meer comfort

27/08/14 om 11:08 - Bijgewerkt om 11:12

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair heeft 'Ryanair Business Plus' gelanceerd, een aanbod dat specifiek gericht is op zakenreizigers. Voor een meerprijs krijgen zij meer comfort en meer flexibiliteit, meldt Ryanair woensdag.

Ryanair biedt zakenreizigers meer comfort

© Belga

Volgens Ryanair reist een kwart van zijn passagiers voor zaken en niet voor zijn plezier. Met 'Ryanair Business Plus' kunnen zij hun reservering voortaan wijzigen, sneller boarden en voorbij de veiligheidscontrole gaan, en meer bagage meenemen.

Zakenreizigers krijgen ook comfortabelere zitplaatsen. De tickets zijn beschikbaar vanaf 69,99 euro.

Ryanair heeft jarenlang gefocust op goedkope tickets voor vakantiegangers, maar moest vorig jaar twee winstwaarschuwingen geven. Topman Michael O'Leary gaf toe dat de maatschappij een imagoprobleem had en sindsdien heeft Ryanair een reeks maatregelen genomen om de dienstverlening te verbeteren.

Lagekostenmaatschappijen mikken steeds vaker op zakenreizigers. Onder meer easyJet lanceerde al een dergelijk aanbod.

Ryanair is in België al jarenlang actief op de luchthaven van Charleroi. Sinds begin dit jaar vliegt de lagekostenmaatschappij ook van op Brussels Airport. De grootste luchtvaartmaatschappij daar, Brussels Airlines, lanceerde zopas net een lowcostaanbod om klanten af te snoepen van de lagekostenmaatschappijen. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners