Roularta Medica staat te koop

12/08/11 om 10:01 - Bijgewerkt om 10:01

Bron: Trends

Roularta Medica brengt tijdschriften uit die gericht zijn op huisartsen (de Huisarts), apothekers (de Apotheker), tandartsen (de Tandarts) en medische specialisten (trends voor Specialisten).

Roularta Medica staat te koop

© belga

Roularta werkt aan een fusie, overname of verkoop van Roularta Medica, uitgever van gespecialiseerde bladen voor de medische wereld. Reden is de gestage daling van reclame-inkomsten, de enige inkomstenbron voor de publicaties.

Roularta Medica, dat zo'n 20 medewerkers telt, brengt tijdschriften uit die gericht zijn op huisartsen (de Huisarts), apothekers (de Apotheker), tandartsen (de Tandarts) en medische specialisten (de Specialisten), en is met een oplage van 60.000 exemplaren marktleider binnen de medische pers. De Medica-titels zijn ook online actief en hebben naast eigen websites diverse e-nieuwsbrieven.

De voorbije vijf jaar daalde de totale reclame-investering in de medische pers en verwacht wordt dat deze tendens zich verder zal doortrekken.

Om een stevige oplossing te vinden voor de lange termijn, besliste Roularta in juni om pistes van fusie, overname of verkoop aan te gaan met andere spelers op markt. Verwacht wordt in het najaar tot een oplossing te komen.

In België bestaat de concurrentie onder meer uit de groep UBM Medica, die in ons land onder meer de Artsenkrant uitgeeft. Daarnaast is er ook Reflexion Medical Network (RMN), uitgever van Medi-Sfeer, Farma-Sfeer en Patiëntenkrant.

Lees meer over:

Onze partners