Pfizer zet 167 banen op de tocht in België

13/09/11 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:27

Bron: Trends

De farmaciereus Pfizer wil in ons land bij zijn commerciële en administratieve diensten 167 banen schrappen. Dat maakt het bedrijf dinsdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekend.

Pfizer zet 167 banen op de tocht in België

© belga

Volgens een vakbondsbron gaat het om 133 banen op de zetel van Pfizer in Elsene, waar 550 mensen werken. Het bedrijf verwijst voor de herstructurering naar de uitdagingen waar de farmaceutische sector voor staat.

De sector zou af te rekenen hebben met toenemende kosten voor onderzoek en ontwikkeling, moeilijkheden om nieuwe medicijnen te lanceren en het verlies van patenten op belangrijke medicijnen. Daar komt ook nog eens de economische onzekerheid in Europa bij.

"In deze context moet Pfizer zijn efficiëntie verbeteren, om aan de noden van patiënten en zorgverstrekkers te kunnen voldoen en zijn financiële engagementen na te komen", luidt het dinsdag in een persbericht.

Het farmaciebedrijf heeft beslist zijn commerciële en administratieve diensten te herstructureren. Dat betekent dat de functies binnen die diensten worden geherdefinieerd. Daardoor zouden tegen eind 2012 167 banen sneuvelen.

Het bedrijf meldt nog "dat het zijn medewerkers met het grootste respect wil behandelen" en dus "alles in het werk gaat stellen om de onderhandelingen in de best mogelijke omstandigheden te laten verlopen".

Pfizer stelt in België in totaal ongeveer 2.450 mensen tewerk. Behalve de administratieve zetel in Elsene is er nog een onderzoekseenheid in Anderlecht, twee productie-eenheden (in Puurs en in Louvain-la-Neuve), en een distributiecentrum in Zaventem. (belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners